Kiropraktik, Akupressur, Massage, Gua Sha

Alternativmedicinska behandlingar

Som naturläkare i svenska naturläkarförbundet, snlf.se, kan vi erbjuda en mängd terapier för att lösa de flesta hälsoproblem. Rådgivning och behandlingar för att förbättra just din hälsa. Allt från kiropraktik, massage, akupressur och kostrådgivning till örter, ljusbehandling, gua sha och tungdiagnostik.

Här jobbar vi med en holistisk syn för att hitta orsaken till symptomen. Inte bara dämpa symptomen. Här finns något som kan hjälpa alla, även när det ser som mest hopplöst ut och man tycker man provat det mesta.
Vi hjälper privatpersoner, idrottsföreningar och företag.

Vi erbjuder en mängd olika typer av behandlingar var för sig eller i kombination. Det är dina symptom, förutsättningar och mål som vägleder oss vilken eller vilka behandlingsmetodersom vi ska välja till just dig. En vanlig kombination vid ischias-problematik är t ex massage, kiropraktik och gua sha, för allergi kan kombinationen bli akupressur, örter och kost/näringsrådgivning.

Skriv gärna in dina symptom vid bokningen så kan vi förbereda din behandling på ett bra sätt.

Några problemområden vi jobbat med framgångsrikt:

Allergi, utslag, eksem, mag-/tarmproblem, stress, SAD, depression, problem med rygg och nacke, värk i kroppen, inflammationer, hörselproblem, synproblem, högt blodtryck, svårt att sova, hårbortfall, idrottsskador, rehabilitering efter olyckor, påskynda läkning efter operationer och olyckor, ischias, lumbago, domningar i armar och händer, nedsatt rörlighet, individuell rådgivning, kost- o näringsrådgivning, stärkande behandlingar vid olika allvarliga sjukdomstillstånd, migrän, yrsel, huvudvärk, nackspärr, strålande smärtor, ödem, svullnader mm.

Kiropraktik

Kiropraktik

Migrän, domning i extremiteter, nervsmärta och låsningar är vanligt förekommande idag. Med en mjuk och enkel kiropraktiskt insats kommer du snart i ordning igen. Det är dessutom en bra metod att börja ett behandlingsprogram med kiropraktik för att systematiskt bearbeta sjukdomstillstånd inifrån och ut.
akupressur

Akupressur

Akupunktur betyder ”nålbehandling” och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin. Vi använder akupressur där man stimulerar motsvarande akupunkturpunkter istället för att använda nålar. Med akupressur behandlas en stor mängd sjukdomar och ger förebyggande och friskvårdande behandling. Varje person och åkomma behandlas individuellt. Som exempel behandlas huvudvärk olika för varje person beroende på var värken sitter och vad patienten har för övriga sjukdomstecken och egna förutsättningar.

Massage

Trötta eller överbelastade muskler mår ofta bra av massage för ökad genomblödning och tillförsel av syrerikt blod samt borttransport av slaggprodukter.

Öka ditt välbefinnande, öka din rörlighet och prestationsförmåga är bara några effekter som uppnås vid massage

Gua Sha

Gua sha är en traditionell kinesisk läkekonst. Den kallas ibland för ”skedning” eller ”skrapmassage”. Gua sha definieras som instrumentassisterad ”tryck-strykning” gjord i en riktning på en insmord kroppsyta med syfte att skapa en övergående terapeutisk blodutgutning som kallas sha.
Att skapa sha innebär att man tar bort sjukdomsalstrande blodstagnation enligt Traditionell Kinesisk Medicin.

Morderna undersökningar visar att transformerande terapeutisk blodutgutning (Gua Sha) har en antiinflammatorisk och immunförsvarshöjande effekt som varar i dagar efter en behandling som också ger patienten en direkt lindring av smärta, stelhet, feber, förkylning hosta, väsande andning, sura uppstötningar kräkning etc, men undersökningar visar också att det är effektivt vid akuta och kroniska sjukdomar i inre organ inklusive leverinflammation/hepatitis.

Se även guasha.com

Koppning

Koppning är ett gammalt alternativmedicinskt behandlingssätt. Med hjälp av koppor som man placerar på kroppen skapas ett undertryck som då ska främja lymf- och blodcirkulationen som ökar blodgenomströmningen. Man brukar likna det som en djup bindvävsmassage. Koppning används som en alternativ behandling eller som komplement till massage eller akupunktur för att t.ex avleda spänning, smärta, värk och senfästesinflammationer. Man kan punktbehandla eller utföra en massage genom att röra kopparna i cirkulerande rörelser.